Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

ÁLTALÁNOS MOSÁSI ÉS KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

Mosási és kezelési útmutató

A termék megvásárlásánál figyeljen a papírcímkéken látható piktogramokra, és az ott látható utasítások figyelembe vevésével mossa a ruhát. Első mosáskor - a fehér ruhák kivételével - minden ruha engedi kicsit a színét. A világos árnyalatok nem fogják össze egymást, ezért nehéz észrevenni azt is, hogy enyhén engedik a színüket, mindez azonban a sötét ruhák esetében feltűnő. Ez ellen a legjobb védekezés, ha az első mosás előtt hideg vízbe áztatja a ruhákat. Ha a víz színes lesz, cserélje le, és tegyen bele egy kis öblítőt vagy két pohár ecetet. Utóbbi kitűnően stabilizálja a ruha színét.

Ajánlott kezelési útmutató
- színes ruháknál a kíméletes 30 ˚C -os kézi – gépi mosás ajánlott
- minden ruhadarabot kifordítva mosson
- részesítse előnyben a folyékony mosóporokat a klasszikus mosóporokkal szemben
- kézi mosásnál is részesítse előnyben a folyékony mosóporokat
- mechanikus szárításnál ajánljuk a „kisebb/gyengébb“ programot
- a terméket ajánljuk viselés előtt kimosni, így a színek maradandóbbak lesznek
- a dezodor használata megrongálhatja a termék színét
- ha a szabadban szárítja a ruhákat, kerülje a közvetlen napfényt
- a lágy anyagú ruháknál hamarább előfordul, hogy a szál kihúzódik, ezért kérjük figyeljen a felöltözködésnél, leöltözködésnél és a mosásnál
- a szálkihúzódás vagy kiszakadás nem lehet a reklamáció alapja
- a bolyhosodás nem csökkenti a termék funkcionalitását
- ha a terméken szakszerűtlen beavatkozás lesz látható, a reklamációt elutasítjuk
- mosás előtt mindig ellenőrizze a zsebeket, és csatoljon le minden olyan kelléket, amely szálhúzódást okozhat
- a kötött ruhákat mindig vízszintesen szárítsa (ajánlott a törülközőn szárítás)
- a nyomott mintákat ne vasalja
- a ruhákat mindig kifordítva mossa és vasalja
- a dezodorokat sose fújja egyenes a ruhára
- az ékszerek/díszek/kövecskék mosás közben megrongálódhatnak. Ezeket a divatos tartozékokat, nem lehetséges hozzá fixálni a termékhez, ezért ez nem lehet a reklamáció alapja. A terméket nem lehet mosógépben mosni és a centrifugálás sem ajánlott.
- a tépőzárral rendelkező ruhadarabokat ajánljuk óvatosabban mosni
- a cipzárakat minden mosás előtt fel kell húzni

Bolyhosodás – a bolyhosodás minden mosással fokozódik. Az első és legfontosabb teendő, hogy minden kötött anyagot – de ez igaz a pamut ruhákra is – kifordítva tegye a szennyesbe és a mosógépbe is, így kevésbé viseli meg őket a procedúra.

Cipzár – hivatalos nevén húzózár vagy villámzár a mindennapos termékeken gyakran alkalmazott záró kellék. Az időjárás viszontagságainak kitett cipzárakat rendszeresen meg kell tisztítani a rárakódott szennyeződésektől, mert ezek akadályozzák a működését és erősen koptatják a fogakat és a kocsit. A cipzár elkopását nem lehet reklamálni.

Pulóver javasolt kezelése
- gépi mosásnál használja a GYAPJÚ programot
- használjon folyékony mosóporokat, amelyek a gyapjú mosására alkalmasak
- kézi csavarásnál lassan csökkentse a vízhőmérsékletet, ezután csakis törülközőbe szárítsa
- a terméket vízszintesen szárítsa

_______________________________

A viszkóz egy mesterségesen előállított, pamutot is tartalmazó textil, természetben megtalálható cellulózból vegyi eljárással készített termék, tehát mesterségesen állítják elő. Vagyis a viszkóz természetes alapú vegyi szál! Nagyon jó tulajdonságokkal rendelkeznek a viszkóz anyagok!

A pamut a gyapot-növény toktermésében található, Az érett gyapot betakarítását követően dolgozzák fel a pamutszálakat, és készítik el a boltokban található méterárut. Közkedvelt alapanyagról beszélünk, hiszen hihetetlenül nagy nedvszívóképességgel rendelkezik.

Az elasztán, vagyis mesterséges gumiszál! Az elasztánt csak más szállal kombinálva használják. A rugalmas szálat tartalmazó anyagot hívjuk sztreccs anyagnak.

A Lycra egy szintetikus szál, amelynek fő jellemzője a rugalmasság. Poliészter alapú (poliuretán szál) Az elasztán egy speciális „nedves” technológiával készült kötött szál, és a lycra az elasztán egyik fajtája, de „száraz” módszerrel készül.

A poliészter a legsokoldalúbb műszál! Kedvező tulajdonságai miatt gyakran találkozhatunk ennek a párosnak különböző arányú keverékével. Rugalmassága, színtartóssága, formatartása jó, könnyen kezelhető, tisztítható tartós és nem gyűrődik.

Keresés